Metodologie Six Sigma - Zajícová, Hana (2010)
Bakalářská práce se zabývá popisem statistických základů a jednotlivých kroků Six Sigma, které popisuje model DMAIC. Zaměřuje se na statistickou regulaci procesu a regulační diagramy. Hlavním cílem práce je zhodnotit možnosti využití regulačních diagramů srovnáváním, konkrétně regulačního diagramu pro podíl neshodných jednotek neboli p-diagramu a popsat jeho vlastnosti pomocí operativní charakteristiky. Součástí práce je zjistit vliv rozsahu výběru na vlastnosti regulačního diagramu znázorněné křivkou operativní charakteristiky. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na popis xi-diagramu jako alternativy k p-diagramu a porovnání vlastností tohoto diagramu a klasického p-diagramu.