Metodologie Six Sigma - Zajícová, Hana; Jarošová, Eva, 1952-; Malá, Ivana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Bakalářská práce se zabývá popisem statistických základů a jednotlivých kroků Six Sigma, které popisuje model DMAIC. Zaměřuje se na statistickou regulaci procesu a regulační diagramy. Hlavním cílem práce je zhodnotit možnosti využití regulačních diagramů srovnáváním, konkrétně regulačního diagramu pro podíl neshodných jednotek neboli p-diagramu a popsat jeho vlastnosti pomocí operativní charakteristiky. Součástí práce je zjistit vliv rozsahu výběru na vlastnosti regulačního diagramu znázorněné křivkou operativní charakteristiky. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na popis xi-diagramu jako alternativy k p-diagramu a porovnání vlastností tohoto diagramu a klasického p-diagramu.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses