Island a Európska únia v kontexte hospodárskej krízy - Sýkora, Martin; Hnát, Pavel, 1981-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V tejto bakalárskej práci sú rozoberané súčasné vzťahy Islandu a Európskej únie, ktoré sú momentálne ovplyvnené hospodárskou krízou. Cieľom bakalárskej práce je teda na základe dostupných zdrojov načrtnúť príčiny, priebeh a dopady hospodárskej krízy na ekonomickú a politickú situáciu Islandu a zároveň ozrejmiť ako súčasná kríza ovplyvnila postoje a možnosti Islandu stať sa členom Európskej únie a eurozóny. Dôraz je tiež kladený na odhad reálnosti, pripravenosti, výhodnosti a potenciálnych dôsledkov takéhoto kroku z pohľadu kladov a záporov..
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Island; euro; bakalářské práce; Iceland; euro; bachelor's theses