Finanční analýza cestovní kanceláře Fischer, a.s. - Prudíková, Markéta (2010)
Cílem této práce je zhodnotit finanční a majetkovou situaci Cestovní kanceláře Fischer, a.s. za léta 2007 a 2008 pomocí metod finanční analýzy. Práci jsem rozdělila na tři hlavní části: část teoretickou, část praktickou a závěr. V teoretické části se zabývám finanční analýzou obecně, jejími uživateli a metodami, které využívá. Vymezuji v ní také ukazatele a modely, které mi pomůžou ke zhodnocení finanční situace podniku. V praktické části aplikuji teoretické poznatky na konkrétní firmu, kterou je Cestovní kancelář Fischer, a.s. Budu se věnovat analýze účetních výkazů, ukazatelů rentability, likvidity a solventnosti a nakonec pomocí bonitních a bankrotních modelů zjistím, jestli podnik je nebo není ve finanční tísni. V závěru shrnu nejdůležitější oblasti praktické části a nakonec zhodnotím finanční a majetkovou situaci podniku.