Strategie firmy MHP na trzích východní Evropy - Chornopyshchuk, Andriy (2010)
(MHP) Myronivský Hliboprodukt je jednou z vedoucích zemědělsko-průmyslových společností na Ukrajině. Hlavní činností skupiny je chov drůbeže. Aby být nezávislým na dodavateli a kolísání cen komodit, firma pěstují vlastní agrární kultury pro zajištění a výrobu krmných směsí s krmiva pro své čtyři farmy drůbežní farmy. MHP ovládá celý výrobní cyklus od malého kuřátka po dospělou drůbež a provádí distribuci vlastním parkem aut. Hlavním cílem této práce je analýza stávající firemní strategie, která zahrnuje také PEST(E) a SWOT analýzy.