Realizácia vnútorného trhu EÚ - Črep, Ivan; Adámková, Vlasta; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práca má za cieľ ozrejmiť integračné aktivity v západnej Európe, popísať kroky smerujúce k vytvoreniu spoločného a neskôr vnútorného trhu ako základného kameňa európskej ekonomickej integrácie a možného prechodu k jej vyšším formám. Venuje sa realizácii vnútorného trhu po jeho spustení k začiatku roku 1993 cez dokumenty Európskej únie, ktorými sú jednotlivé komplexné stratégie EÚ, či stratégie alebo akčné plány vnútorného trhu doplnené o správy hodnotiace pokrok a nedostatky v ich napĺňaní. Na záver hodnotí súčasný stav vnútorného trhu a poskytuje analýzu jeho cieľov práve prostredníctvom vydaných dokumentov.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses