Kulturní charakter Austrálie a jeho vliv na obchodní jednání - Blažík, Radek (2010)
Cílem této práce je vytvořit stručného průvodce, který má za úkol popsat kulturní charakter Austrálie, ekonomické podmínky a vývoj a kulturu obchodního prostředí. Tento průvodce je určen pro všechny ty, kteří chtějí vytvořit obchodní vazby s australskými partnery nebo se chtějí obecně seznámit s australskou kulturou jako takovou. Práce je rozdělená do čtyř částí. První část se zabývá teoretickým rámcem, který zahrnuje teorii kultur a interkulturní komunikace. Druhá část se zabývá samotným kulturním charakterem Austrálie. Je důležité si uvědomit, že kultura země je velice komplexní a působí na ní mnoho faktorů. Abychom pochopili proč je kultura taková jaká je, musíme jí chápat v širších souvislostech. Proto je v této části rozsáhle popsána historie Austrálie, imigrační politika, demografické složení společnosti atd. Třetí část práce popisuje ekonomickou situaci země. Jsou zde uvedeny základní makroekonomické informace a informace o daňovém a celním systému, které mohou zajímat především firmy, které chtějí rozšířit svou činnost na australský trh. Poslední část této práce je věnovaná kultuře obchodnímu prostředí. Tato část by měla ukázat, jak australská kultura ovlivňuje australské obchodní prostředí.