Veřejný dluh ČR - Krajíček, Vojtěch; Izák, Vratislav, 1941-; Blažek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou českého veřejného dluhu. V úvodní - teoretické části, je veřejný dluh zasazen do oblasti českých veřejných financí, po které následuje jeho celková analýza, kterou lze též chápat jako základní shrnutí dosavadního teoretického poznání. Po pokrytí všech základních teoretických aspektů následuje druhá - praktická část, jež v sobě mj. obsahuje hlavní cíl této bakalářské práce, který je formulován hypotézou, zda může rostoucí české zadlužení vést až ke státnímu bankrotu. Toto zkoumání se bude opírat o analýzu hlavních příčin problémů zemí, které byly v nedávné době přímo ohroženy státním bankrotem. Zjištěné příčiny budou poté konfrontovány se současnou českou ekonomickou realitou. K dosažení cíle hlavního by měly přispět též ty dílčí, jenž se jednotlivě zaměřují na vznik a vývoj českého veřejného dluhu, kvantifikaci nákladů jeho obsluhy a následné srovnání v rámci EU. K jejich dosažení bude využita kombinace teoretického studia odborné literatury a empirické analýzy při aplikaci vědeckých metod deskripce a komparace.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses