Statistika a kursové sázení - Schatral, Jan (2010)
Tato bakalářská práce popisuje historii a základní pojmy z oblasti kursových sázek. Teoreticky se zabývá tím, jak se stát úspěšným sázkařem a vysvětluje určité postupy. V praktické části jsou tyto postupy aplikovány na reálné výsledky a je dán určitý návod, jak zpětně provádět analýzu kursových sázek. Dále jsou analyzovány loterijní a sázkové hry jako celek, v nichž se snaží nalézt určitý trend, a také se zabývá návratností v jednotlivých hrách. Poslední část práce se zabývá testováním hypotéz o relativních četnostech, které vychází z analýzy sázení na favority. V tomto testování jsou porovnávány četnosti v jednotlivých sezónách i v rámci jedné sezóny.