Statistika a kursové sázení - Schatral, Jan; Marek, Luboš; Mazouch, Petr, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato bakalářská práce popisuje historii a základní pojmy z oblasti kursových sázek. Teoreticky se zabývá tím, jak se stát úspěšným sázkařem a vysvětluje určité postupy. V praktické části jsou tyto postupy aplikovány na reálné výsledky a je dán určitý návod, jak zpětně provádět analýzu kursových sázek. Dále jsou analyzovány loterijní a sázkové hry jako celek, v nichž se snaží nalézt určitý trend, a také se zabývá návratností v jednotlivých hrách. Poslední část práce se zabývá testováním hypotéz o relativních četnostech, které vychází z analýzy sázení na favority. V tomto testování jsou porovnávány četnosti v jednotlivých sezónách i v rámci jedné sezóny.
Vedoucí práce: Luboš Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; analýza; bakalářské práce; analysis; bachelor's theses