Základy teorie a praxe manažerských propočtů - Hašková, Simona, 1973-; Kolář, Pavel, 1943-; Jiroušek, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na vysvětlení vzájemného propojení vědy a umění v manažerských propočtech a za tím účelem ve své teoretické části vysvětluje a komentuje nejčastěji využívané fragmenty obou těchto složek, na něž se pak v praktické části odvolává. Jedná se o analýzu stylů manažerského myšlení v průběhu procesu učení a poznávání, dále metodologické přístupy užívané při výuce "umění" řešit problémy a pojednání o rozdílnosti exaktních a empirických přístupů, jež souvisí s rozdílností toho, co teorie tvrdí a praxe činí. Technickou stránku manažerských propočtů zastupují nástroje, které jsou odvozeny z obecnějších systémů racionálních koncepcí. Praktická část se zabývá řešením vybraných případových studií, kde je ono propojení vědy a umění názorně demonstrováno.
Vedoucí práce: Pavel Kolář
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: rozhodování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; decision making; master's theses