Státní a zemská statistika na našem území 1897 - 1918 - Exlerová, Aneta; Závodský, Prokop, 1944-; Kačerová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem mé práce je po shromáždění a prostudování dostupné literatury popsat a analyzovat vývoj statistiky v českých zemích od prvopočátečních šetření přes období vlády Marie Terezie až po vznik a působení zemských statistických úřadů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, zmínit se o činnosti těchto úřadů, o jejich publikaci a především o jejich významu. Zároveň se věnuji i nejdůležitějším osobnostem té doby, které se o zrod či samotnou činnost těchto úřadů zasloužily. Ve své práci se rovněž snažím vystihnout nejdůležitější a nejpodstatnější znaky tohoto období z hlediska demografického.
Vedoucí práce: Prokop Závodský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses