Srovnání různých statistických softwarů pro analýzu dat - Hybšová, Aneta (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáváním statistických programů z pohledu uživatele, zhodnocením různých nástrojů, které jednotlivé aplikace používají a celkovým hodnocením komplexnosti těchto statistických paketů. První část teoreticky popisuje vybrané tématické části statistiky. Ve druhé části jsou porovnávány programy SAS Learning Edition 4.1, SPSS 18 (PASW Statistics 18), StatXact 6 a Minitab 15. Komparace systémů bude zaměřena především na tvorbu statistik a metod, na výstupy a uživatelská rozhraní, které jednotlivé softwary nabízí.