Harmonizace spotřebních daní v Evropské unii a související judikatura Evropského soudního dvora - Ondráček, Jiří; Říhová, Lucie; Jelínek, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této práce je analyzovat spotřební daně v jednotlivých zemích Evropské unie a zjistit zda odpovídají požadavkům evropské legislativy. Analyzovány jsou jak daně harmonizované, tak i neharmonizované. V poslední kapitole věnované Evropskému soudnímu dvoru jsou také analyzovány klíčové judikáty z oblasti spotřebních daní.
Vedoucí práce: Lucie Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses