Interpretace českého kulturního dědictví v evropském frankofonním prostředí - Králová, Martina; Jarolímková, Liběna; Žufan, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce sbírá a sumarizuje poznatky o cestovatelském chování frankofonních obyvatel evropských států během plánování i realizace cest za českým kulturním dědictvím. Práce si klade za cíl analyzovat preferované interpretační metody a na základě zjištěných skutečností navrhnout opatření ke zlepšení. Nejprve jsou definovány klíčové pojmy poskytující práci teoretické ukotvení. Shrnuty jsou základní vědomosti o interpretační vědě, základních principech i představení myšlenek hlavních představitelů. Následně se práce věnuje kulturnímu dědictví, jeho klasifikaci i hodnotám. Posléze se práce zabývá konkrétněji prezentací českého kulturního dědictví na frankofonních trzích. Představen je kulturní fond ČR i způsoby budování image ČR v zahraničí – přes spolupráci na úrovni mezinárodní i lokání až po marketingové strategie tvořené agenturou CzechTourism. Stěžejní část práce je věnována výzkumu preferencí frankofonních obyvatel ve vztahu k interpretaci. Přináší výsledky šetření s následným vyhodnocením a vyplývajícími skutečnostmi. Zhodnocení výzkumu dále dovoluje navrhnout opatření vedoucí k možnému zlepšení interpretačních metod a docílení větší efektivnosti jednotlivých metod.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses