Vývoj cestovního ruchu v regionu CEE - Týkal, Petr; Štemberk, Jan, 1977-; Jarolímková, Liběna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce analyzuje a popisuje vývoj cestovního ruchu v regionu Střední a Východní Evropa. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy z oblasti obecné problematiky cestovního ruchu a následně i toho mezinárodního. Navazuje charakteristika samotného regionu CEE a vývoj jeho ekonomické situace společně se stavem k roku 2021. Teoretická část práce následně analyzuje vývoj cestovního ruchu společně s jeho vlivem na ekonomiky jednotlivých států a na ekonomiku regionu jako celku. Práce se poté přesouvá ke zhodnocení konkurenceschopnosti na mezinárodním trhu cestovního ruchu společně se SWOT analýzou regionu.
Vedoucí práce: Jan Štemberk
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses