Dopady srovnávací reklamy na vnímání českých spotřebitelů - Šinovská, Sabina (2022)
Cílem diplomové práce je zjistit vliv srovnávací reklamy na vnímání českého spotřebitele. Konkrétněji pak vliv ověřitelnosti srovnávaných vlastností produktů před nákupem. Teoretická část se zaměřuje na definici srovnávací reklamy a poskytuje přehled podmínek přípustnosti srovnávací reklamy. Taktéž identifikuje formy srovnávacích reklam a faktory, které vnímání tohoto typu reklamy ovlivňuje. Praktická část shrnuje dosavadní provedené výzkumy na toto téma a následně vlastním provedeným výzkumem porovnává vnímání srovnávací reklamy českými spotřebiteli podle míry ověřitelnosti prezentovaných vlastností produktů před nákupem. Hlavním zjištěním práce je, že český spotřebitel vnímá lépe srovnávací reklamu, ve které jsou srovnávány vlastnosti produktů ověřitelné před nákupem. V závěru jsou zformulovány výsledky porovnání tohoto vnímání a poskytnuta doporučení pro využití srovnávací reklamy.