Dopady srovnávací reklamy na vnímání českých spotřebitelů - Šinovská, Sabina; Král, Petr, 1979-; Lhotáková, Markéta, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem diplomové práce je zjistit vliv srovnávací reklamy na vnímání českého spotřebitele. Konkrétněji pak vliv ověřitelnosti srovnávaných vlastností produktů před nákupem. Teoretická část se zaměřuje na definici srovnávací reklamy a poskytuje přehled podmínek přípustnosti srovnávací reklamy. Taktéž identifikuje formy srovnávacích reklam a faktory, které vnímání tohoto typu reklamy ovlivňuje. Praktická část shrnuje dosavadní provedené výzkumy na toto téma a následně vlastním provedeným výzkumem porovnává vnímání srovnávací reklamy českými spotřebiteli podle míry ověřitelnosti prezentovaných vlastností produktů před nákupem. Hlavním zjištěním práce je, že český spotřebitel vnímá lépe srovnávací reklamu, ve které jsou srovnávány vlastnosti produktů ověřitelné před nákupem. V závěru jsou zformulovány výsledky porovnání tohoto vnímání a poskytnuta doporučení pro využití srovnávací reklamy.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses