Ekonomická integrace zemí CLMV v rámci ASEAN - Tomašičová, Veronika (2022)
Cílem této práce je analyzovat ekonomický vývoj v jednotlivých zemích ze skupiny CLMV (Kambodža, Laos, Myanmar, Vietnam) po vstupu do uskupení a ukázat na vybraných ekonomických indikátorech míru vývojové propasti mezi oběma generacemi. Dále pak zodpovědět jaký je podíl těchto zemí na mezinárodním obchodě ASEAN, zda se země druhé generace podílí více na vnitřním obchodu v uskupení a země druhé generace spíše na vnějším obchodě. Popsat kroky, které ASEAN podnikl na cestě k prohloubení ekonomické integrace členských zemí a jaké plánuje v nadcházejících letech. Shrnout jakým způsobem se organizace snaží vyrovnat disparitu v socio-ekonomickém vývoji zemí 1. a 2. generace.