Ekonomická integrace zemí CLMV v rámci ASEAN - Tomašičová, Veronika; Hnát, Pavel, 1981-; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem této práce je analyzovat ekonomický vývoj v jednotlivých zemích ze skupiny CLMV (Kambodža, Laos, Myanmar, Vietnam) po vstupu do uskupení a ukázat na vybraných ekonomických indikátorech míru vývojové propasti mezi oběma generacemi. Dále pak zodpovědět jaký je podíl těchto zemí na mezinárodním obchodě ASEAN, zda se země druhé generace podílí více na vnitřním obchodu v uskupení a země druhé generace spíše na vnějším obchodě. Popsat kroky, které ASEAN podnikl na cestě k prohloubení ekonomické integrace členských zemí a jaké plánuje v nadcházejících letech. Shrnout jakým způsobem se organizace snaží vyrovnat disparitu v socio-ekonomickém vývoji zemí 1. a 2. generace.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses