Analýza strategie koncernu LVMH na trhu vysoké módy v době pandemie Covid 19 - Vshivtseva, Anna (2022)
V posledních několika letech trh s luxusním zboží neustále rostl, avšak pandemie Covid-19 způsobila vznik logistických a distribučních omezení. Ale na druhou stranu významně urychlila nevyhnutelné procesy digitalizace. Cílem této práce bylo na příkladu strategie koncernu LVMH ukázat, jak se krize a změny světového paradigmatu mohou stát pro společnosti nejen hrozbou, ale i zdrojem nových příležitostí. Pomoci kvalitativního výzkumu v podobě polostrukturovaných rozhovorů s odborníky se ukázalo, že i přes potíže v počáteční fázi pandemie, vedení koncernu LVMH dokázalo vyvinout strategii, která nejen minimalizovala negativní dopady, ale také zvýšila prosperitu společnosti. Závěrečná doporučení práce poskytují shrnutý přehled o aktuálních tendencích, příležitostech a možnostech jejich využití na trhu vysoké mody.