Interkulturní rozdíly České republiky a Švýcarské konfederace - Krejčová, Jiřina; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce si klade za cíl představit interkulturní rozdíly mezi Českou republikou a Švýcarskou konfederací. Jádro práce se soustředí na oblasti, v nichž se obě země odlišují a zároveň zmiňuje znaky, kterými jsou si tyto kulturní celky podobné. Důraz je zde mimo jiné kladen na rozdíly při obchodním jednání. Součástí této práce je výzkum, jenž zahrnuje kvantitativní a kvalitativní šetření. První část výzkumu proběhla za pomoci dotazníku od Geerta Hofstedeho. Druhá část byla realizována během rozhovorů s kritickými incidenty, které vychází z teorie kulturních standardů od Alexandra Thomase. V závěru práce jsou obě části výzkumu porovnávány. Výzkumné šetření potvrdilo teoretické poznatky v první kapitole diplomové práce a pomohlo najít odpovědi na výzkumné otázky, které jsou stanoveny v úvodu.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses