Vyhodnocení podmínek pro tělesně hendikepované ve vybraných hotelech v Praze - Krajčová, Jana; Bejdáková, Blanka; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce Vyhodnocení podmínek pro tělesně handicapované ve vybraných hotelech v Praze se věnuje ohodnocení a zjištění současného stavu bezbariérového ubytování ve tříhvězdičkových hotelech na Praze 1. V úvodu jsou představeny základní pojmy, dále se práce věnuje rešerši současné literatury na toto téma a následně jsou představena kritéria bezbariérového ubytování v ČR. Praktická část se věnuje nejprve popisu vývoje bezbariérového ubytování v Praze a srovnání stavu s jinými světovými metropolemi. Pak už se práce věnuje vybraným hotelům. Podle Booking.com jsou hodnocené hotely rozděleny podle toho zda se prezentují jako bezbariérové či nikoliv. Ty, co se tak neprezentují jsou osloveny s otázkou, zda bezbariérové ubytování poskytují. Ty, co se jako bezbariérové prezentují jsou pak hodnoceny důkladněji podle daných kritérií. Hotely jsou opět osloveny emailem a telefonicky s dotazy na konkrétní prvky bezbariérovosti. Na základě tohoto je pak vysledován počet bezbariérových pokojů a nejčastější bariéry, které v hotelech ještě přetrvávají. Nakonec jsou vyčísleny potenciální tržby, které z bezbariérových úprav plynou.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses