Postavení nízkonákladových leteckých společností v cestovním ruchu - Pliska, Tomáš (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nízkonákladových leteckých dopravců v oblasti cestovního ruchu v období 2019-2022. Cílem bakalářské práce je analyzovat dopad vývoje situace na trhu nízkonákladové letecké dopravy na vývoj mezinárodního cestovního ruchu v regionu Evropa a posoudit, zda-li dochází ke sbližování obchodních modelů nízkonákladových a klasických společností. Dále si práce klade za cíl zjistit dopad vývoje událostí ve sledovaném období na tří vybrané nízkonákladové dopravce – Ryanair, easyJet, Wizz Air.