Současný stav využívání památkových objektů typu zámek - Kadlecová, Tereza; Jarolímková, Liběna; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce se věnuje jednotlivým způsobům využití zámeckých objektů, ať už z pohledu edukativního, tak i komerčního a porovnává přístupy nazírání na památkové objekty v těchto dvou rovinách. Nejprve je téma práce zařazeno do obecného kontextu kulturního dědictví a jeho interpretace v České republice a do kontextu kulturního cestovního ruchu se zaměřením na využíváním památkových objektů v turismu. Hlavním úkolem této diplomové práce je zmapovat možné formy využívání památkových objektů typu zámek, které jsou v současné době v tuzemsku uplatňovány, s cílem zpracovat zjištěné výstupy a vytvořit vodítko pro majitele zámků formou doporučení v podobě tabulky k určení jednotlivých služeb pro daný typ zámku.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses