Řízení pracovního kapitálu v malo- a velkoobchodu - Šelepová, Daniela; Kozáková, Petra; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce je na téma Řízení pracovního kapitálu v malo- a velkoobchodu. Cílem diplomové práce je zjistit, zdali se mikropodniky v odvětví malo- a velkoobchodu zabývají řízením pracovního kapitálu. Součástí cíle je zhodnotit, dochází-li k vývoji a změně čistého pracovního kapitálu v odvětví v určitém časovém horizontu. V práci je sledováno, zda se podniky zabývají řízením pracovního kapitálu a zjišťují se důvody v případě, že se řízením nezabývají. Jsou analyzovány jednotlivé složky oběžných aktiv, na základě, kterých se vypočte hodnota čistého pracovního kapitálu. Vypočtený ukazatel se použije k určení způsobu financování podniků. Na závěr je odpovězeno na výzkumné otázky.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses