Příčiny významných příjmových nerovností v Kolumbii - Hamplová, Kateřina; Sejkora, Jiří, 1985-; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem diplomové práce je identifikace příčin významných příjmových nerovností v Kolumbii daných historickým a ekonomickým vývojem. K dosažení stanoveného cíle je využito především metody deskripce a historicko-logické metody. První kapitola se zabývá obecnými východisky, která jsou nutná pro pochopení problematiky nerovností. Definuje odlišné druhy nerovností a určuje vztahy mezi nimi. Identifikuje možné ekonomické, sociální a institucionální determinanty příjmové nerovnosti. Druhá kapitola se zabývá již samotným mapováním příčin příjmových nerovností v Kolumbii. Historie je sledována od předkoloniální éry a po konec 20. století.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses