Mesto ako globálny aktér : prípadová štúdia ELA v Bratislave - Csajková, Lucia (2022)
Diplomová práca sa zaoberá súčasným stavom využitia prostriedkov mestskej diplomacie Bratislavy s ohľadom na hosťovanie Európskeho orgánu práce (ELA) a agendou tohto európskeho orgánu, konkréte agendou vyslaných pracovníkov. Následne pomocou metódy snehovej gule identifikuje možnosti, ako môže Bratislava agendu ELA a vyslaných pracovníkov do svojej mestskej diplomacie zapojiť. Na základe kvalitatívnej analýzy, práca hodnotí, že mesto Bratislava agendu vyslaných pracovníkov do svojej mestskej diplomacie konkrétne nezahŕňa, napriek tomu, že v druhej časti analýzy boli identifikované viaceré možnosti, ako by agendu zahrnúť mohla.