Mesto ako globálny aktér : prípadová štúdia ELA v Bratislave - Csajková, Lucia; Machoň, Miloslav, 1988-; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práca sa zaoberá súčasným stavom využitia prostriedkov mestskej diplomacie Bratislavy s ohľadom na hosťovanie Európskeho orgánu práce (ELA) a agendou tohto európskeho orgánu, konkréte agendou vyslaných pracovníkov. Následne pomocou metódy snehovej gule identifikuje možnosti, ako môže Bratislava agendu ELA a vyslaných pracovníkov do svojej mestskej diplomacie zapojiť. Na základe kvalitatívnej analýzy, práca hodnotí, že mesto Bratislava agendu vyslaných pracovníkov do svojej mestskej diplomacie konkrétne nezahŕňa, napriek tomu, že v druhej časti analýzy boli identifikované viaceré možnosti, ako by agendu zahrnúť mohla.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses