Posouzení atraktivity zaměstnavatele BENZINA Orlen - Šťastný, Jiří (2022)
Cílem diplomové práce bylo posoudit atraktivitu zaměstnavatele „Orlen Unipetrol RPA, s.r.o. – BENZINA, odštěpný závod“ na základě komparace výsledku výzkumu v korelaci k interním zaměstnancům společnosti a současně k potenciálním uchazečům se zaměřením na studenty vysokých škol (především VŠE v Praze) a v souladu se zjištěnými daty navrhnout doporučení na zvýšení atraktivity zaměstnavatele. Posouzení atraktivity zaměstnavatele proběhlo na základě analýzy dat dotazníkového šetření, kterého se účastnilo celkem 79 zaměstnanců společnosti Benzina ORLEN a 103 studentů Vysoké školy ekonomické v Praze. Hlavní podstatou výzkumu bylo určit preference studentů a absolventů při výběru zaměstnavatele a posoudit atraktivitu zaměstnavatele dle preferencí zaměstnanců společnosti na základě pěti tematických bloků, které zahrnovaly pracovní náplň, značku zaměstnavatele, pracovní prostředí, vztahy na pracovišti a finanční ohodnocení a benefity.