Problematika vstupu Turecka do Evropské unie - Marčíková, Michaela; Bolotov, Ilya; Kováčiková, Viera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, proč doposud nebylo Turecku umožněno vstoupit do Evropské unie a určit podmínky, které jsou pro vstup esenciální. V první kapitole představuji Turecko a Evropskou unii a jejich vzájemné vztahy. Zaměřuji se zejména na vztahy Turecka s Řeckem, jež jsou dlouhodobě problematické. Ve druhé kapitole analyzuji kodaňská kritéria, která představují objektivní měřítko v hodnocení vstupu Turecka do Evropské unie. V rámci kodaňských kritérií se ve své práci soustředím na ty, které Turecko neplní, tedy kritéria politická a ekonomická. Analýzu doplňuji v poslední kapitole PEST a SWOT analýzou.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses