Podnikatelský plán v lyžařském odvětví - Bednařík, Martin (2022)
Hlavním smyslem této diplomové práce je vypracování detailního podnikatelského plánu. Podstata mého podnikatelského nápadu spočívá v pořádání speciálních lyžařských kurzů se zaměřením na alternativní lyžařské styly zvané fun carving a body carving. Zamýšlené kurzy by se měly konat v rakouských Alpách a měly by cílit převážně na zákazníky ze západní Evropy. Cílem této diplomové práce je ověření realizovatelnosti a životaschopnosti daného podnikatelského záměru. K dosažení tohoto cíle byl proveden vlastní kvalitativní výzkum v podobě polostrukturovaných rozhovorů a také důkladná analýza sekundárních zdrojů. Na teoretickou část, zabývající se strukturou podnikatelského plánu a také metodami marketingového výzkumu, navazuje praktická část, v rámci které je pozornost věnována mimo jiné legislativním požadavkům k podnikání v daném oboru, analýze potenciálních zákazníků, konkurenčnímu prostředí, dále personálnímu zabezpečení, marketingové strategii nebo také finančnímu plánu podniku.