Podnikatelský plán v lyžařském odvětví - Bednařík, Martin; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Hlavním smyslem této diplomové práce je vypracování detailního podnikatelského plánu. Podstata mého podnikatelského nápadu spočívá v pořádání speciálních lyžařských kurzů se zaměřením na alternativní lyžařské styly zvané fun carving a body carving. Zamýšlené kurzy by se měly konat v rakouských Alpách a měly by cílit převážně na zákazníky ze západní Evropy. Cílem této diplomové práce je ověření realizovatelnosti a životaschopnosti daného podnikatelského záměru. K dosažení tohoto cíle byl proveden vlastní kvalitativní výzkum v podobě polostrukturovaných rozhovorů a také důkladná analýza sekundárních zdrojů. Na teoretickou část, zabývající se strukturou podnikatelského plánu a také metodami marketingového výzkumu, navazuje praktická část, v rámci které je pozornost věnována mimo jiné legislativním požadavkům k podnikání v daném oboru, analýze potenciálních zákazníků, konkurenčnímu prostředí, dále personálnímu zabezpečení, marketingové strategii nebo také finančnímu plánu podniku.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses