Kulturní diplomacie Francie v Africe - Smetana, Jakub; Druláková, Radka, 1973-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato diplomová práce zkoumá francouzský model kulturní diplomacie v Africe. V první části se zaměřuje na pojetí dané problematiky v ryze teoretickém měřítku. Další část práce už zkoumá současnou kulturní politiku Francie, kterou stát uplatňuje na daném kontinentu. Francie má v Africe dlouholeté vazby, které pramení především z koloniální historie. Práce se právě proto zaměřuje především na tyto post-koloniální země. Pro tuto stať je důležitá zejména politika francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, který si vůči Africe vytyčil ambiciózní cíle. Tyto cíle se výrazně dotýkají právě kulturní pojetí zahraniční politiky.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses