Dopad Covid-19 na ubytovací a stravovací zařízení v ČR - Čadek, Daniel; Bejdáková, Blanka; Janeček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady pandemie Covid-19 na ubytovací a stravovací služby v České republice. Cílem práce bylo zkoumat vliv opatření a následných podpůrných programů spojených s koronavirovou pandemií na vybrané podniky ubytovacích a stravovacích služeb. Mezi metody použité v této práci patří rešerše odborné literatury, dokumentů profesních asociací, oficiálních informací poskytnutých ústředními orgány státní správy a dalších online zdrojů; k zjištění konkrétních důsledků na vybrané podniky bylo použito metody řízených rozhovorů se zástupci podniků. V teoretické části práce je představen a definován cestovní ruch jako součást národního hospodářství a v něm segment ubytovacích a stravovacích služeb. Dále je zde rozčleněno období koronavirové pandemie do čtyř vln, které postihly Českou republiku. V dalších kapitolách se také nachází podrobný popis všech vládních opatření postihující podniky ubytovacích a stravovacích služeb i s podrobným soupisem dotačním programů na podporu daných podniků s mezinárodním srovnáním. V praktické části se nachází výsledky průzkumu dopadů na dané podniky vyvozené z řízených rozhovorů se zástupci daných podniků; mezi hlavní zkoumané ukazatele patří změna obratu, obsazenosti a odliv pracovní síly. Výsledky průzkumu jsou dále srovnávány s výsledky dvou prací věnující se podobnému tématu.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses