Finanční gramotnost studentů na vybraných středních školách v ČR - Sopková, Nicola; Votava, Libor; Kalenský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem diplomové práce s názvem „Finanční gramotnost studentů na vybraných středních školách v ČR“ je analyzovat úroveň finanční gramotnosti u studentů s různým zaměřením středních škol. V teoretické části diplomové práce je představena hlavní charakteristika finanční gramotnosti, její části, subjekty a projekty, které se finanční gramotností zabývají. Praktická část diplomové práce se věnuje samotnému výzkumu finanční gramotnosti na vybraných školách pomocí dotazníkového šetření a didaktického testu, sestaveného podle Standardů finanční gramotnosti, vydaných Ministerstvem financí v roce 2017. V konečné části práce jsou interpretovány výsledky z výzkumu a navrhnuty řešení dané situace.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses