Potenciál hipoturistiky v turistickém regionu Východní Čechy - Dušková, Lucie (2022)
Bakalářská práce analyzuje potenciál hipoturistiky v turistickém regionu Východní Čechy. Cílem je zhodnotit jednotlivé předpoklady pro rozvoj hipoturistiky ve zmíněné oblasti, identifikovat příležitosti a překážky bránící rozvoji a posoudit, jak je potenciál této formy cestovního ruchu v regionu využíván. Na základě analýzy předpokladů prostřednictvím bodového hodnocení lze charakterizovat potenciál turistických oblastí Východní Čech. Tyto analýzy následně tvoří vstupní data pro syntézu získaných dat v geografickém informačním systému, který umožňuje pomocí mapových vrstev hodnotit více složek najednou a přináší tak ucelený obraz potenciálu hipoturistiky ve Východních Čechách.