Podnikatelský plán na založení firmy v oblasti prodeje potravin. Komparace českého a amerického podnikatelského prostředí. - Petráková, Veronika; Čermáková, Elvíra; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Předmětem této diplomové práce je sestavit podnikatelské plány pro dvě společnosti s totožným podnikatelským záměrem, ale s odlišnou geografickou působností. Obě zabývající se prodejem mražené přirozené stravy pro zvířata pomocí výdejních automatů, ale jedna působící v Praze v České republice a druhá v Miami na Floridě. Cílem práce je prokázat či vyvrátit realizovatelnost zvoleného podnikatelského záměru. Práce si klade dále za úkol zodpovědět následující výzkumné otázky: Ve kterém z vybraných měst bude plán vykazovat lepší profitabilitu a kde dříve dosáhneme případného bodu zvratu? Jaké jsou základní rozdíly v trendech s produkty mraženého masa pro psy na vybraných trzích? Jaký je stav konkurenčního prostředí na trhu těchto výrobků dostupných v daných městech? Na které bariéry můžeme narazit a jak je budeme adresovat?
Vedoucí práce: Elvíra Čermáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses