Evropský trh s vodíkem - Kocurková, Nela (2022)
Téma vodíku jako nositele energie vyskytuje stále častěji. Napříč sektorem energetiky, průmyslu i dopravy se objevuje ambice pohánění obnovitelnými palivy, jelikož se společnost začala věnovat více tématu životní prostředí. Vodík je v tomhle ohledu podstatný, protože nezpůsobuje emise oxidu uhličitého. Díky tomu představuje významnou součást řešení, jak splnit cíl klimatické neutrality pro rok 2050 stanovený v Zelené dohodě pro Evropu.