Vnímání fast foodových řetězců českými spotřebiteli - Ryndychová, Dana (2023)
Uvedená bakalářská práce je zpracována na téma vnímání fast foodových řetězců v České republice – spotřební chování, náklonost ke změnám. Skládá se ze tří hlavních částí. První z nich je věnována základním pojmům a popisu historie od starověku až po současnost. Vývoji ve světě a v České republice, popis vývoje situace ve spotřebě. Dále navazuje na aktuální trendy, předpoklady do budoucích let, převážně zaměřené na zdravý životní styl. Druhá část je statistická analýza dotazníkové šetření s více než 400 respondenty, zkoumáme hlavně závislost proměnných jako je věk, pohlaví a místo bydliště, či jiné na spotřebním chování jedinců. Odpovědi jsou znázorněné v grafech a tabulkách. Ve třetí části se jednalo o vyhodnocení poznatků z analýzy, shrnutí nejdůležitějších faktorů a návrhům ke zlepšení nabídky, či marketingové strategie. Cílem práce je vyhodnotit aktuální spotřební chování v České republice, oblíbenost, frekvence spotřeby, důvody spotřeby a zjistit zda má český spotřebitel tendenci ke zdravému Fastfoodu. Hlavním cílem je vyhodnotit analýzu a zjistit problematiku dané věci s návrhem pro podnikatele v oboru.