Strategie expanze české firmy na vybraný zahraniční trh - Dlouhý, Petr (2022)
Diplomová práce se zabývá trendy v odvětví e-commerce a internacionalizací e-commerce firem. Předmětem zkoumání je také největší česká e-commerce společnost Alza.cz a.s.. Hlavním cílem práce je navržení nové zahraniční expanze pro tuto českou e-commerce společnost. Práce obsahuje literární rešerši na téma e-commerce a zahraniční expanze e-commerce firem. Součástí práce je představení společnosti Alza.cz a analýza všech dosavadních zahraničních aktivit společnosti. Dále práce obsahuje analýzu evropských e-commerce trhů, které by mohly být vhodné pro novou zahraniční expanzi společnosti Alza.cz. V závěru práce obsahuje návrh nové zahraniční expanze na vybraný evropský e-commerce trh.