Strategie expanze české firmy na vybraný zahraniční trh - Dlouhý, Petr; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce se zabývá trendy v odvětví e-commerce a internacionalizací e-commerce firem. Předmětem zkoumání je také největší česká e-commerce společnost Alza.cz a.s.. Hlavním cílem práce je navržení nové zahraniční expanze pro tuto českou e-commerce společnost. Práce obsahuje literární rešerši na téma e-commerce a zahraniční expanze e-commerce firem. Součástí práce je představení společnosti Alza.cz a analýza všech dosavadních zahraničních aktivit společnosti. Dále práce obsahuje analýzu evropských e-commerce trhů, které by mohly být vhodné pro novou zahraniční expanzi společnosti Alza.cz. V závěru práce obsahuje návrh nové zahraniční expanze na vybraný evropský e-commerce trh.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses