Dopady průmyslu 4.0 na logistiku - Schloff, Denis (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na projevy Průmyslu 4.0 v oblasti logistiky. Hlavním cílem této diplomové práce je odhalit, jaký vliv má Průmysl 4.0 na logistiku, a to prostřednictvím kvalitativního výzkumu, respektive polostrukturovaného rozhovoru s experty na logistiku. Teoretická část se skládá ze třech kapitol, které se zaměřují na historické souvislosti průmyslových revolucí, vznik Průmyslu 4.0 a představení jednotlivých technologií, dále na představení pojmu logistika a aktuálních trendů. Praktická část se skládá taktéž ze třech kapitol, které se zaměřují na metodologii výzkumu a stanovení výzkumných otázek, vyhodnocení výzkumu a diskusi. V rámci diskuse jsou porovnány teoretické poznatky se závěry, jež vyplývají z hloubkových rozhovorů s respondenty. Nejdůležitější částí této diskuse je však zodpovězení výzkumných otázek, které jsou založené na teoretické části páce.