E-mobilita v Číně - Jakeš, Tomáš; Vlčková, Jana; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Elektromobilita představuje jeden z velkých trendů druhé a třetí dekády 21. století. Elektrická vozidla se totiž pokládají za součást řešení probíhající klimatické krize. Velikost pozitivního dopadu této transformace dopravního sektoru bude ovšem záležet na složení globálního energetického mixu sloužícího pro výrobu elektrické energie. Rozvoj elektromobility neprobíhá ve všech částech světa rovnoměrně. Rychlost, s jakou jsou elektromobily v jednotlivých zemích ze strany obyvatel přijímány, determinuje soubor mnoha různých aspektů. Cílem této diplomové práce je zhodnotit, zda Čína může dosáhnout 40% podílu elektromobilů na celkových prodejích automobilů v roce 2030. Práce má dále za cíl identifikovat možné překážky, které by tomuto plánu Číny mohly zabránit a také posoudit postavení čínských výrobců elektromobilů na globálním trhu. K dosažení cíle jsou nejprve obecně analyzovány faktory, které rozvoj elektromobility ovlivňují. Následně práce tyto jednotlivé faktory zkoumá právě na případu Číny.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses