Interpretace loutkářství ve vztahu k cestovnímu ruchu - Sochůrková, Klaudie; Jarolímková, Liběna; Štemberk, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá interpretací loutkářství v České republice jako nehmotného kulturního dědictví. Cílem bakalářské práce je zjistit, jak je loutkářství interpretováno návštěvníkům a zda tato tradice může být turistickou atraktivitou. Teoretická část je věnována popisu kulturního cestovního ruchu, nehmotného kulturního dědictví, českých nehmotných kulturních statků zapsaných na seznamu UNESCO a jejich ochraně. Bakalářská práce je zaměřena na loutkářství, jeho historický vývoj v České republice. Dále popisuje významné instituce a spolky loutkářství v České republice. Práce vysvětluje především pojem interpretace v cestovním ruchu. První část výzkumu je založena na analýze a popisu jednotlivých metod intepretace nabízených v loutkářství. K hlavní části výzkumu byla aplikována kvantitativní metoda ve formě dotazníků. Do dotazníkové šetření byli zapojeni návštěvníci Muzea loutkářských kultur v Chrudimi. V závěru práce hodnotí, jak je tradice loutkářství vnímána společností, jaké způsoby interpretace se jeví jako nejúčinnější a zda může být loutkářství atraktivitou kulturního cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses