Využití Fondu obnovy v ČR a státech EU s podobnou životní úrovní - Šrámová, Jitka (2022)
Bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem Fondu obnovy, který je součástí nového dlouhodobého rozpočtu EU na období 2021-2027. Cílem práce je zhodnotit, jak Česká republika a státy Evropské unie s podobnou životní úrovní plánují využít finanční prostředky z Fondu obnovy. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol. V první kapitole je porovnávána životní úroveň České republiky, Portugalska a Maďarska na základě vybraných indikátorů ve vztahu k aktivitám Fondu obnovy. Druhá kapitola se soustředí na podstatu Fondu obnovy a komparaci strategií České republiky, Portugalska a Maďarska při rozdělování obdržených finančních prostředků.