CSR společnosti Lindt & Sprüngli v mezinárodním kontextu - Švýcarsko a ČR - Laurinová, Nicol (2022)
Bakalářská práce se zabývá CSR strategií společnosti Lindt & Sprüngli. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké je povědomí o konceptu CSR a o angažovanosti společnosti v této oblasti mezi obyvateli České republiky. Podpůrným cílem práce je zmapovat, jestli skutečnost, že je firma společensky odpovědná, má vliv na jejich nákupní preference. Součástí práce je i porovnání vnímání celé problematiky mezi obyvateli České republiky a Švýcarska. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována představení konceptu CSR, jeho základním principům a moderním trendům. V druhé kapitole je představena společnosti Lindt & Sprüngli a je analyzována a kriticky zhodnocena její CSR strategie. V závěru kapitoly jsou na základě analýzy konkurence poskytnuta doporučení, jak by mohla společnost své působení v oblasti CSR zlepšit. Poslední kapitola se zabývá realizovaným výzkumem, kde jsou jeho výstupy kriticky zhodnoceny. Kapitola rovněž obsahuje doporučení pro společnost, jak by mohla povědomí mezi obyvateli obou zemí zvýšit.