CSR společnosti Lindt & Sprüngli v mezinárodním kontextu - Švýcarsko a ČR - Laurinová, Nicol; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá CSR strategií společnosti Lindt & Sprüngli. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké je povědomí o konceptu CSR a o angažovanosti společnosti v této oblasti mezi obyvateli České republiky. Podpůrným cílem práce je zmapovat, jestli skutečnost, že je firma společensky odpovědná, má vliv na jejich nákupní preference. Součástí práce je i porovnání vnímání celé problematiky mezi obyvateli České republiky a Švýcarska. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována představení konceptu CSR, jeho základním principům a moderním trendům. V druhé kapitole je představena společnosti Lindt & Sprüngli a je analyzována a kriticky zhodnocena její CSR strategie. V závěru kapitoly jsou na základě analýzy konkurence poskytnuta doporučení, jak by mohla společnost své působení v oblasti CSR zlepšit. Poslední kapitola se zabývá realizovaným výzkumem, kde jsou jeho výstupy kriticky zhodnoceny. Kapitola rovněž obsahuje doporučení pro společnost, jak by mohla povědomí mezi obyvateli obou zemí zvýšit.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses