Dotace pro ekologické zemědělství a agroturistiku - Červenková, Eliška (2022)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat a analyzovat programové období 2014–2020 a programové období 2021–2027. Na základě tohoto srovnání a analýzy je zhodnoceno, jakým směrem se vyvíjí podpora ekologického zemědělství a agroturistiky z pohledu ekologického zemědělce. V práci je obsaženo, s čím se musí ekologický zemědělec vypořádat, aby získal všechny možné dostupné podpory od státu a Evropské unie, a jaké typy podpor může získat. Jednotlivé podpory jsou vypsány a je s nimi čtenář obeznámen. Výsledky analýzy pomáhají usnadnit přístup k informacím o všech dostupných podporách pro ekologické zemědělce, o tom, jak je mohou získat a jaké další výhody mohou mít. Nakonec se porovnává minulé programové období se současným a hodnotí se, jak se podpora ekologických zemědělců v čase vyvíjela.