Smart power Ruské federace v kontextu syrské krize - Khasanova, Gulnaz; Peterková, Jana, 1971-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Práce na téma “Smart power Ruské federace v kontextu syrské krize” zkoumá přístup Ruské federace v syrské krizi a objasňuje koncept smart power, který popsal J. S. Nye. Smart power je podle něj schopností kombinovat hard a soft power a vytvořit tak vítěznou strategii. Každý prvek smart power je podrobně popsán v první kapitole. Ve druhé kapitole bude tento koncept aplikován na Rusko a budou popsány jeho zdroje soft power, jimiž jsou převážně kultura. Hlavním cílem této práce je najít odpověď na otázku, zda politika Ruska během syrské krize odpovídá konceptu smart power. Práce dochází k závěru, že Rusko nerozumí, co přesně představuje soft power. Její politika během syrské krize proto nebyla v souladu se smart power, protože existovala nerovnováha mezi hard a soft power.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses